Zasavica - vizitorski centar Zasavica - čamci Zasavica - priroda Zasavica - ptica Zasavica - ptica Zasavica - vizitorski centar Zasavica - vizitorski centar
Pogled na Zasavicu s Vizitorskog centra
Pogled na čamce s Vizitorskog centra
Priroda Zasavice
Ptica na Zasavici
Ptica na Zasavici
Zasavica - pogled na Vizitorski centar
Zasavica - pogled na Vizitorski centar

Kontakt

Sve INFORMACIJE o Specijalnom Rezervatu Prirode Zasavica možete dobiti u sedištu Pokreta Gorana – Sremska Mitrovica, koji upravlja ovim prirodnim dobrom.

Pokret Gorana je najstarija nevladina ekološka organizacija u Srbiji, ali i u Evropi. Aktivnosti ove organizacije vezane su za obrazovanje i učešće građana, a naročito mladih ljudi, u oblasti očuvanja i unapređenja prirodnih vrednosti. Za 40 godina svog postojanja, Pokret Gorana u Srbiji je pošumio 400.000 ha goleti i posadio nekoliko miliona sadnica u gradovima, selima i parkovima. Za takvu aktivnost Pokret Gorana je dobio od Ujedinjenih Nacija priznanje: Global 500 Honour Roll.

Zbog izuzetnih rezultata u oblasti zaštite prirode, Pokretu Gorana iz Sremske Mitrovice povereno je upravljanje Specijalnim Rezervatom Prirode Zasavica. To je prva nevladina organizacija u Srbiji kojoj je povereno upravljanje jednim zaštićenim prirodnim dobrom. Na taj način ostvarena je jedna od osnovnih pretpostavki savremenog koncepta upravljanja kroz saradnju sa lokalnim stanovništvom.

Već posle prve 3 godine rada, Pokret Gorana iz Sremske Mitrovice uspešno je ostvario program zaštite i razvoja područja, njegovu prezentaciju u javnosti, saradnju sa obrazovnim, naučnim i stručnim institucijama i obezbedio uslove održivog korišćenja ovog prostora kroz obrazovne programe i različite vidove turizma.

Pokret gorana
Svetog Save 19
22000 Sremska Mitrovica
Srbija

tel/fax: +381 22/614-300  (kancelarija od 08h00 do 14h00)

Apartmani: + 381 64 935 95 17  ( od 08h00 do 20h00 )
e-mail: zasavica@zasavica.org.rs
web: www.zasavica.org.rs

Pošaljite nam e-mail

captcha

Be Sociable, Share!