Zasavica - vizitorski centar Zasavica - čamci Zasavica - priroda Zasavica - ptica Zasavica - ptica Zasavica - vizitorski centar Zasavica - vizitorski centar
Pogled na Zasavicu s Vizitorskog centra
Pogled na čamce s Vizitorskog centra
Priroda Zasavice
Ptica na Zasavici
Ptica na Zasavici
Zasavica - pogled na Vizitorski centar
Zasavica - pogled na Vizitorski centar

I Međunarodno savetovanje: Dobre poljoprivredne prakse i unapređenje poljoprivrednih riparijalnih područja u Drina-Sava regionu

I Međunarodno savetovanje: Dobre poljoprivredne prakse i unapređenje poljoprivrednih riparijalnih područja u Drina – Sava regionu, u organizaciji Pokreta Gorana Sremska Mitrovica održano je 30. marta 2017. godine Ovo savetovanje je podržano od strane SWG-a u okviru EU projekta „Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama”.

Savetovanje je održano u Vizitor centru Specijalnog rezervata prirode Zasavica sa ciljem da se razvije diskusija dobrim poljoprivrednim praksama u funkciji zaštite voda.

Ciljna grupa ovog skupa su bili stejkholderi SWG prekograničnog regiona Drina-Sava, kojima su prezentovana iskustva najboljih poljoprivrednih praksi i uloga i značaj priobalnih područja površinskih voda u očuvanju vodnih resursa.

O mogućnostima za očuvanje i unapređenje stanja priobalnih oblasti površinskih vodotokova (riparijalnih područja) razvijena je diskusija u pravcu mogućnosti za zajedničke projekte i inicijative i potencijalne izvore finansiranja edukacije stanovništva i pilot akcija obnavljanja riparijalnih područja.

Savetovanje predstavlja prvi korak ka zajedničkoj saradnji zainteresovanih strana i ključnih stejkholdera u oblasti identifikacije i procene stanja priobalja i uticaja poljoprivrednih aktivnosti na njihovo stanje, bio i agrodiverzitet i status površinskih voda koje pripadaju slivu reke Drine.

sa sajt 1 za sajt 2 za sajt 3 za sajt 4

Be Sociable, Share!