Zasavica - vizitorski centar Zasavica - čamci Zasavica - priroda Zasavica - ptica Zasavica - ptica Zasavica - vizitorski centar Zasavica - vizitorski centar
Pogled na Zasavicu s Vizitorskog centra
Pogled na čamce s Vizitorskog centra
Priroda Zasavice
Ptica na Zasavici
Ptica na Zasavici
Zasavica - pogled na Vizitorski centar
Zasavica - pogled na Vizitorski centar

Deveti sastanak Savaparks mreže održan u Nacionalnom parku Triglav

Članovi Savaparks mreže, sastali su se deveti put i to u NP Triglav. Sastanak je održan na jezeru Bohinj 26. i 27. novembra 2019. godine. Partneri mreže su diskutovali o potencijalima za rečne revitalizacije na reci Savi, kao i o prioritetnim poljima rada Savaparks mreže u narednom periodu. U fokusu je bila i prezentacija logoa i nove internet stranice mreže. Upoznavanje delova Nacionalnog parka Triglav je bila okosnica terenskog dela sastanka, tokom drugog dana, kada su svi učesnici imali priliku da posete vodopad Savica kao i klisuru reke Mostnice.

Na sastanku se raspravljalo o potencijalnim područjima za restauraciju uz rijeku Savu, održane su radionice vezane uz jačanje kapaciteta i strukturu mreže te je predstavljen rad na stvaranju prepoznatljivog vizualnog identiteta mreže izradom loga i službene internet stranice koje će biti predstavljene javnosti početkom iduće godine.

Reka Sava je od izuzetne vrednosti za sve četiri zemlje kroz koje protiče, a u odnosu na reke zapadne Evrope, veoma je dobro očuvana. Ona nam donosi vodu koja život znači za čoveka i ostala živa bića. Dotok vode svih velikih gradova uz Savu zavisi od količine i kvaliteta vode koju Sava donosi. Čuvajmo našu Savu za sadašnje i buduće generacije.

Sa kolegama iz Euronatur-a je dogovoreno da domaćin sledećeg sastanka (krajem maja 2020. godine) bude JP “Vojvodinašume” i SRP “Obedska bara”.

Fotografija: Željka_Sabarić

Fotografija: Željka Sabarić

Fotografija: Ivana Sučić

Fotografija: Ivana Sučić

Fotografija: Ivana Sučić

Fotografija: Ivana Sučić

Be Sociable, Share!