Zasavica - vizitorski centar Zasavica - čamci Zasavica - priroda Zasavica - ptica Zasavica - ptica Zasavica - vizitorski centar Zasavica - vizitorski centar
Pogled na Zasavicu s Vizitorskog centra
Pogled na čamce s Vizitorskog centra
Priroda Zasavice
Ptica na Zasavici
Ptica na Zasavici
Zasavica - pogled na Vizitorski centar
Zasavica - pogled na Vizitorski centar

Sava Ties – radionica lokalnih stejkholdera u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, Srbija

Sava TIES radionica stejkholdera održana je 4. jula 2019. u vizitorskom centru Zasavica sa ciljem uopštene diskusije o glavnim problemima u vezi sa stranim invazivnim vrstama u slivu reke Save, a naročito u Specijalnom rezervatu prirode.

U radionici su učestvovali predstavnici lokalnih vlasti, nevladine organizacije, departman za biologiju i ekologiju Fakulteta prirodnih nauka u Novom Sadu kao i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i JP “Vode Vojvodine“.

Učesnici su podelili svoja dosadašnja iskustva o upravljanju invazivnim vrstama i predstavili ideje o mogućim projektima usmerenim na različite aspekte upravljanja invazivnim vrstama koje bi se mogle razviti i implementirati kako na lokalnom tako i na nivou sliva reke Save.
Svi učesnici radionice su izrazili spremnost da budu deo odbora stejkholdera Zasavice i da udruže snage u nalaženju uspešnih rešenja za probleme invazivnih vrsta.

11

Be Sociable, Share!