Zasavica - vizitorski centar Zasavica - čamci Zasavica - priroda Zasavica - ptica Zasavica - ptica Zasavica - vizitorski centar Zasavica - vizitorski centar
Pogled na Zasavicu s Vizitorskog centra
Pogled na čamce s Vizitorskog centra
Priroda Zasavice
Ptica na Zasavici
Ptica na Zasavici
Zasavica - pogled na Vizitorski centar
Zasavica - pogled na Vizitorski centar

Održana uvodna radionica u okviru projekta Dunav koji živi

U četvrtak 19. septembra 2013. godine u prostorijama Vizitorskog centra Specijalnog rezervata prirode „Zasavica“ održana je uvodna radionica u okviru projekta „Dunav koji živi – Jačanje kapaciteta za zaštitu ekosistema srednjeg Podunavlja – put ka održivom razvoju prekograničnog područja Hrvatska – Srbija“.

Projekat finansira Delegacija Evropske unije u Hrvatskoj i Srbiji u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija, a implemetiraju Zeleni Osijek, Zelena  Akcija i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osiječko-baranjske županije iz Hrvatske, kao i Pokret gorana Sremske Mitrovice i Unija ekologa Srbije – UNECO iz Srbije.

Radionici su prisustvovali predstavnici upravljača Parka prirode Kopački rit, SRP Karađorđevo, Parka prirode Tikvara, predstavnici Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Javne ustnove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko – srijemske županije , predstavnici grada Osijeka, načelnici opštinskih uprava Erdut i Bač, kao ipredstavnici svih partnera na projektu.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa ciljevima,  planiranim aktivnostima i očekivanim rezultatima projekta, kao i rezultatima analize postojećeg stanja u sektoru upravljanja prirodnim resursima prekograničnog regiona i zakonodavnim, strateškim i institucijalnim okvirom u ovoj oblasti u Hrvatskoj i Srbiji. Radionica je bila prilika za uspostavljanje kontakata, razmenu iskustava među učesnicima iz Hrvatske i Srbije, a tokom diskusije su identifikovani ključni problemi u oblasti zaštite prirode prekograničnog regiona koji mogu biti rešeni zajedničkim strateškim planiranjem i izradom Akcionog plana za upravljanje prekograničnim prirodnim resursima.

DSCF7660

Be Sociable, Share!