Zasavica - vizitorski centar Zasavica - čamci Zasavica - priroda Zasavica - ptica Zasavica - ptica Zasavica - vizitorski centar Zasavica - vizitorski centar
Pogled na Zasavicu s Vizitorskog centra
Pogled na čamce s Vizitorskog centra
Priroda Zasavice
Ptica na Zasavici
Ptica na Zasavici
Zasavica - pogled na Vizitorski centar
Zasavica - pogled na Vizitorski centar

Dan Mangulice-Sremski Svinjokolj

Poštovani prijatelji subota 3.XII 2016.

SRP ZASAVICA organizuje tradicionalni

“Dan Mangulice-Sremski Svinjokolj” 

Svečanost u slavu svinjskog Srema i njenog najčuvenijeg predstavnika Mangulice, Sremske crne lase, koju je SRP Zasavica posle mnogo godina ponovo oporavio i proslavio njene dragocene osobine.

Mast, meso , čvarke, kobasicu, slaninu , kulen i šunjku.

Da ima malo lošeg holesterola to je tačno, da ima više dobrog holesterola to je istina., ali najvažnije je da je to istinski ukusna hrana posle koje se sočno brišu brci.

Od ranog jutra gore svinjokoljske vatre, na vizitorskom centru, nad  brojnim oranijama koje će dati dragocenu mast i nezaboravne čvarke.

Na removima vise slasne polutke a ispred već pripremljene sveža i dimljena kobasica , švragla i jedini dan kada možete kupiti sveže meso i čvarke.

Vruća rakija se toči neprekidno uz leba i masti da ne bi brzo u’vatila a svinjokoljski paprikaš mami iz bircuza “Kod Dabra”.

Zvuk tamburice odjekuje Zasavicom a Fruškogorska vina pa i tamjanika i malvazija uz sifon sode upotpunjuju doživljaj…. Pa probajte da ne dodjete.

U talasima stizu salčići , jeste da je sve skupo ko za oči, al i vredi .

Dobro nam došli u velikom broju.

ADD

Be Sociable, Share!